Faith in the Public Square - Lezing Rowan Williams (oud-Aartsbisschop van Canterbury)

Faith in the public square - WilliamsVolgens Rowan Williams leveren religie en geloof een constructieve bijdrage aan een morele en verantwoordelijke samenleving en zijn ze onmisbaar in de politiek en het openbare leven. Averechtse effecten ontstaan juist als een staat het geloof uit de openbare ruimte wil weren. Een democratie moet juist openstaan voor religieuze kritiek, want anders dreigt onze cultuur aan haar eigen materialisme en absolutisme ten onder te gaan. Vijf jaar na het verschijnen van zijn veelgeprezen boek ‘Faith in the Public Square’ is de noodzaak van een open gesprek hierover alleen maar urgenter geworden.
Rowan Williams komt op 27 november hier op uitnodiging van DEZINNEN over spreken in Den Haag, politiek hart van ons land.

Rowan Willliams – theoloog, bisschop en dichter – is hoogleraar,
Rowan Williams - 1lid van het Britse Hogerhuis en was van 2002-2012 het hoofd van de Anglicaanse Kerk. Hij schreef talloze boeken over uiteenlopende onderwerpen en oogst internationaal veel waardering voor zijn heldere analyses en zijn samenbindende kracht, en wordt door velen beschouwd als een groot spiritueel denker.

Locatie: Christus Triumfatorkerk
Tijd: 20:00 uur
Inschrijven t/m 23-11
Toegang: € 10,-
Lezing in het Engels

maandag
27 november 2017
20:00 uur

Ik geef me hiervoor op:

Graag alle velden invoeren (invullen van veld 'opmerkingen' niet verplicht)


Om de aanmelding goed te laten verlopen moet u ook het antwoord op onderstaande rekensom nog invullen in het vakje. Dit is belangrijk om spam te voorkomen.