LEERGANG ‘GELOVEN IN DE (POST) MODERNE SAMENLEVING’ – COLLEGE 1 (Zwolle)

In deze leergang van DEZINNEN van 8 colleges, die dit voorjaar in Zwolle en Huissen wordt gegeven, worden de cursisten meegenomen in het actuele denken van vooraanstaande filosofen en theologen met betrekking tot secularisatie en religie. Daarin toont religiositeit zich ook een vitale realiteit die wijst op de grenzen van de secularisatie maar ook bij uitstek de plaats is waar het Mysterie van het bestaan zich in onverwachte gedaante kan aandienen en ons ‘met nieuwe ogen laat kijken’.

Geloven3 coverDe leergang vindt plaats op zaterdag en wordt 's ochtends aangeboden in Zwolle (Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29, 8012 DE, Zwolle) en 's middags in Huissen (Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1, 6851 AH Huissen). De kosten voor de hele cyclus bedragen € 200,- bij inschrijving t/m 26 januari 2018. Bij inschrijving na 26 januari bedragen de kosten voor hele cyclus € 225,-.

College 1: Wat heeft de moderniteit met de godsdienst gedaan? door prof dr. André Cloots
Waarom konden mensen 500 jaar geleden zich nauwelijks indenken niet in God te geloven, terwijl vele mensen nu zich nog nauwelijks kunnen indenken van wel in God te geloven?  Welke processen liggen daaraan ten grondslag?  Die vraag voert ons meteen naar de vraag wat moderniteit eigenlijk is, en wat die voor de godsdienst de dag van vandaag betekent.


De leergang start op zaterdag 3 februari 2018.
U kunt zich ook voor een los college inschrijven als er nog plaats is, neem  contact op via info@dezinnen.nl om te kijken of er nog plaats is. De kosten voor een los college bedragen € 30,-. Voor meer informatie (folder) over de leergang klik hier.

Locatie: Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29, 8012 DE, Zwolle
Tijd: 10:00-12:30 uur

zaterdag
03 februari 2018
10:00 uur

Ik geef me hiervoor op:

Graag alle velden invoeren (invullen van veld 'opmerkingen' niet verplicht)


Om de aanmelding goed te laten verlopen moet u ook het antwoord op onderstaande rekensom nog invullen in het vakje. Dit is belangrijk om spam te voorkomen.