LEERGANG ‘GELOVEN IN DE (POST) MODERNE SAMENLEVING’ – COLLEGE 5 (Den Bosch)

Komend voorjaar organiseert DEZINNEN onder bovenstaande titel een leergang van 8 colleges op het scherpst van de snede over secularisatie en religie. Een leergang waarin 8 vooraanstaande filosofen en theologen je bijpraten over de actuele stand van zaken in het denken over religie en verfrissende nieuwe perspectieven op religie worden aangereikt door acht vooraanstaande filosofen en theologen.

GelovenRowan Williams: Het onuitputtelijke mysterie van de werkelijkheid
door prof. dr. Stephan van Erp
Rowan Williams is de voormalige aartsbisschop van Canterbury. Als theoloog schreef hij over uiteenlopende zaken zoals de triniteit, de moderne romanliteratuur, Russische filosofie, oorlog en vrede, economie, en de geschiedenis van de spiritualiteit. In dit college vormt de biografie van Williams de achtergrond van zijn
theologische inzichten. Zo zal duidelijk worden dat voor Williams niet het religieuze of het transcendente, maar de godsrelatie de enige toegangsweg is om in deze tijd te geloven.De leergang start op zaterdag 23 september 2017.
U kunt zich ook voor een los college inschrijven als er nog plaats is, neem  contact op via info@dezinnen.nl om te kijken of er nog plaats is. De kosten voor een los college bedragen € 30,-.

Voor meer informatie (folder) over de leergang klik hier.

Locatie: Grote Kerk, Kerkstraat 20, 5211 KG, Den Bosch
Tijd: 14:00-16:30

zaterdag
28 oktober 2017
14:00 uur

Ik geef me hiervoor op:

Graag alle velden invoeren (invullen van veld 'opmerkingen' niet verplicht)


Om de aanmelding goed te laten verlopen moet u ook het antwoord op onderstaande rekensom nog invullen in het vakje. Dit is belangrijk om spam te voorkomen.