LEERGANG 'GELOVEN IN DE (POST) MODERNE SAMENLEVING' - COLLEGE 7 (UTRECHT)

In deze leergang van DEZINNEN van 8 colleges, die dit najaar in Utrecht en Den Bosch wordt gegeven, worden de cursisten meegenomen in het actuele denken van vooraanstaande filosofen en theologen met betrekking tot secularisatie en religie. Daarin toont religiositeit zich ook een vitale realiteit die wijst op de grenzen van de secularisatie maar ook bij uitstek de plaats is waar het Mysterie van het bestaan zich in onverwachte gedaante kan aandienen en ons ‘met nieuwe ogen laat kijken’.

GelovenCollege 7: Kathryn Tanner - Christus als kern
door dr. Akke van der Kooi
Tanner verkent wat het betekent dat God is verstaan als de Gever van alle goede gaven te midden van lijden, conflict, en de fragiliteit van de schepping. Daarbij staat voor haar Jezus Christus centraal in onze theologische vragen.
In het college staan we stil bij de achtergronden, motieven en hoofdlijnen van Tanner’s ‘constructive theology’ en lezen we kerngedeelten van ‘Christ, the key’ (2010).

De leergang start op zaterdag 23 september 2017.
U kunt zich ook voor een los college inschrijven als er nog plaats is, neem  contact op via info@dezinnen.nl om te kijken of er nog plaats is. De kosten voor een los college bedragen € 30,-.

Voor meer informatie (folder) over de leergang klik hier.

Locatie: Dominicuskerk, ingang pastorie, Palestrinastraat 1, 3533 EH, Utrecht
Tijd: 10:00-12:30

zaterdag
18 november 2017
10:00 uur

Ik geef me hiervoor op:

Graag alle velden invoeren (invullen van veld 'opmerkingen' niet verplicht)


Om de aanmelding goed te laten verlopen moet u ook het antwoord op onderstaande rekensom nog invullen in het vakje. Dit is belangrijk om spam te voorkomen.