LEERGANG ‘GELOVEN IN DE (POST) MODERNE SAMENLEVING’ – COLLEGE 1 (Den Bosch)In deze leergang van DEZINNEN van 8 colleges, die dit najaar in Utrecht en Den Bosch wordt gegeven, worden de cursisten meegenomen in het actuele denken van vooraanstaande filosofen en theologen met betrekking tot secularisatie en religie. Daarin toont religiositeit zich ook een vitale realiteit die wijst op de grenzen van de secularisatie maar ook bij uitstek de plaats is waar het Mysterie van het bestaan zich in onverwachte gedaante kan aandienen en ons ‘met nieuwe ogen laat kijken’.

GelovenDe leergang vindt plaats op zaterdag en wordt 's ochtends aangeboden in Utrecht (Dominicuskerk, Palestrinastraat 1) en 's middags in Den Bosch (Grote Kerk, Kerkstraat 20, 5211 KG Den Bosch).
De kosten voor de hele cyclus bedragen € 185,- bij inschrijving t/m 9 september 2017. Bij inschrijving na 9 september bedragen de kosten voor hele cyclus € 200,-.

College 1: Wat heeft de moderniteit met de godsdienst gedaan?
door prof. dr. André Cloots

Waarom konden mensen 500 jaar geleden zich nauwelijks indenken niet in God te geloven, terwijl vele mensen nu zich nog nauwelijks kunnen indenken van wel in God te geloven?  Welke processen liggen daaraan ten grondslag?  Die vraag voert ons meteen naar de vraag wat moderniteit eigenlijk is, en wat die voor de godsdienst de dag van vandaag betekent. 

De leergang start op zaterdag 23 september 2017. U kunt zich ook voor een los college inschrijven als er nog plaats is, neem  contact op via info@dezinnen.nl om te kijken of er nog plaats is. De kosten voor een los college bedragen € 30,-.

Voor meer informatie (folder) over de leergang klik hier.

Locatie: Grote Kerk, Kerkstraat 20, 5211 KG, Den Bosch
Tijd: 14:00-16:30 uur

zaterdag
23 september 2017
14:00 uur

aanmelden

<< overzicht