LEERGANG ‘GELOVEN IN DE (POST) MODERNE SAMENLEVING’ – COLLEGE 3 (Zwolle)In deze leergang van DEZINNEN van 8 colleges, die dit voorjaar in Zwolle en Huissen wordt gegeven, worden de cursisten meegenomen in het actuele denken van vooraanstaande filosofen en theologen met betrekking tot secularisatie en religie. Daarin toont religiositeit zich ook een vitale realiteit die wijst op de grenzen van de secularisatie maar ook bij uitstek de plaats is waar het Mysterie van het bestaan zich in onverwachte gedaante kan aandienen en ons ‘met nieuwe ogen laat kijken’.

Geloven3 coverDe leergang vindt plaats op zaterdag en wordt 's ochtends aangeboden in Zwolle (Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29, 8012 DE, Zwolle) en 's middags in Huissen (Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1, 6851 AH, Huissen). De kosten voor de hele cyclus bedragen € 200,- bij inschrijving t/m 26 januari 2018. Bij inschrijving na 26 januari bedragen de kosten voor hele cyclus € 225,-.

College 3: Charles Taylor – wat is secularisatie door prof. dr. Guido Vanheeswijck
In zijn monumentale werk 'A Secular Age' beantwoordt Taylor de vraag hoe de westerse cultuur vanaf 1500 geleidelijk is geseculariseerd. In dit college presenteren we eerst die analyse en vervolgens vergelijken we de analyse van Taylor met die van Gauchet (zie andere college) en gaan we vervolgens na welke mogelijkheden er vandaag voor de religie overblijven.


De leergang start op zaterdag 3 februari 2018. U kunt zich ook voor een los college inschrijven als er nog plaats is, neem  contact op via info@dezinnen.nl om te kijken of er nog plaats is. De kosten voor een los college bedragen € 30,-. Voor meer informatie (folder) over de leergang klik hier.

Locatie: Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29, 8012 DE, Zwolle
Tijd: 10:00-12:30 uur

zaterdag
17 februari 2018
10:00 uur

aanmelden

<< overzicht