Akathistos ter ere van Maria - Desirée Krikhaar

Wie is Maria? Haar ouders hebben op hoge leeftijd hun dochtertje Maria gekregen en wat zij heeft meegemaakt is nauwelijks te bevatten. Zij werd uitverkoren om de moeder van Gods Zoon te worden en stelde haar leven ten dienste van Jezus. In de Bijbel wordt weinig over haar verteld. Maar wanneer de kerk Maria in de vijfde eeuw tot Moeder Gods verheft, komt haar verering op gang en daarmee ook de verhalen rond haar bijzondere leven. Apokriefe boeken en Middeleeuwse legenden vullen de evangeliën aan. Maria wordt vereerd en toegezongen in speciaal voor haar gecomponeerde hymnes. Eén daarvan is de Akathistos-hymne, die vooral in de Oostchristelijke kerk veelvuldig wordt gezongen. Deze hymne beschrijft een deel van het leven van de Moeder Gods, dat als in een stripverhaal in beeld is gebracht. In de lezing wordt in het kort de levensloop van Maria geschetst, waarbij de Akathistos-hymne een inspirerende leidraad is. Tijdens de middag worden ook een paar bekende en minder bekende Marialiederen gezongen. Meezingen mag.

Locatie: H. Agneskerk, Beeklaan 188
Tijd: 14:30-16:15 uur
Inschrijven verplicht voor 28 oktober via cps@p4ev.nl
Toegang: vrije gift
Organisatie: ‘RK Parochies ‘De vier Evangelisten’, ‘Maria Sterre der Zee’ en De Zinnen, katholiek netwerk voor inspiratie en dialoog’.

dinsdag
29 oktober 2019
14:30 uur

Ik geef me hiervoor op:

Graag alle velden invoeren (invullen van veld 'opmerkingen' niet verplicht)Om spam te voorkomen hoeft u alleen het vakje naast 'ik ben geen robot' aan te klikken. (In sommige gevallen stelt de Captcha u dan een vraag die u moet beantwoorden)


Mocht het inschrijven op deze manier niet lukken dan kunt u altijd gewoon een mailtje naar info@dezinnen.nl sturen met daarin: uw naam, telefoonnummer, de naam van de activiteit waarvoor u wilt reserveren en het aantal plaatsen dat u wilt reserveren.