ideal

LEERGANG 'GELOVEN IN DE (POST) MODERNE SAMENLEVING' - COLLEGE 1 (Den Haag)

De leergang wordt voorjaar 2019 opnieuw in Den Haag en in Amsterdam gegeven. Deze leergang van DEZINNEN van 8 colleges met bekende docenten werd eerder door cursisten in Den Haag, Utrecht, Den Bosch en Zwolle als zeer goed gewaardeerd. De cursisten worden meegenomen in het actuele denken van vooraanstaande filosofen en theologen met betrekking tot secularisatie en religie. Daarin toont religiositeit zich ook een vitale realiteit die wijst op de grenzen van de secularisatie maar ook bij uitstek de plaats is waar het Mysterie van het bestaan zich in onverwachte gedaante kan aandienen en ons ‘met nieuwe ogen laat kijken’.

College 1 (inleidend college): Wat heeft de moderniteit met de godsdienst gedaan? door prof. dr. André Cloots
Waarom konden mensen 500 jaar geleden zich nauwelijks indenken niet in God te geloven, terwijl vele mensen nu zich nog nauwelijks kunnen indenken van wel in God te geloven? Welke processen liggen daaraan ten grondslag? Die vraag voert ons meteen naar de vraag wat moderniteit eigenlijk is, en wat die voor de godsdienst de dag van vandaag betekent.

De leergang start op zaterdag 26 januari 2019. U kunt zich ook voor een los college inschrijven als er nog plaats is, neem  contact op via info@dezinnen.nl om te kijken of er nog plaats is. De kosten voor een los college bedragen € 30,-. Voor meer informatie (folder) over de leergang klik hier.

Locatie: Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154, 2595 CL, Den Haag
Tijd: 14:00-16:30 uur

zaterdag
26 januari 2019
14:00 uur

Ik geef me hiervoor op:

Graag alle velden invoeren (invullen van veld 'opmerkingen' niet verplicht)


U kunt hieronder kiezen tussen direct betalen per bank of later (contant) betalen op de avond zelf

Kosten:
30

Totaal:
30

Om spam te voorkomen hoeft u alleen het vakje naast 'ik ben geen robot' aan te klikken. (In sommige gevallen stelt de Captcha u dan een vraag die u moet beantwoorden)


Mocht het inschrijven op deze manier niet lukken dan kunt u altijd gewoon een mailtje naar info@dezinnen.nl sturen met daarin: uw naam, telefoonnummer, de naam van de activiteit waarvoor u wilt reserveren en het aantal plaatsen dat u wilt reserveren.