ideal

More on My bright Abyss - Christian Wiman

Het boek ‘mijn heldere afgrond’ van de Amerikaanse dichter Christian Wiman is inmiddels in Nederland, mede dankzij de knappe vertaling van Willem Jan Otten, de aanbeveling van Wim Brands en de aandacht in diverse kranten, door een breed publiek ontdekt. Wiman werd getroffen door kanker juist toen hij de liefde van zijn leven had gevonden. Daarmee werd alles anders, inclusief zijn visie op geloven; een geloof dat hij op jonge leeftijd verloor maar dat zich nu ineens weer onontwijkbaar en onherkenbaar anders aan de poort meldde.

De worsteling die volgde zette hij op papier en verscheen in 2013 als ‘my bright Abyss’. Volgens kenners heeft het boek alles in zich om een moderne spirituele klassieker te worden. Wie echter meent hier een gepolijst verhaal over hervonden geloof aan te treffen komt bedrogen uit. ‘We moeten met een schoktherapie afgeholpen worden van onze gemakkelijke acceptatie van – of onze gemakzuchtige weerstand tegen – stellige taal over God’, zegt hij. Maar hoe dan wél spreken over God in een situatie waarin de dood in je lichaam virulent aanwezig is? Dan blijkt deze dichter die zijn klassieken, tijdgenoten en ook nog eens de mystieken kent verrassende en openbrekende doorkijkjes te geven die inspireren en aanzetten tot (her-)vinding van geloofstaal zonder ook maar ergens plat of obligaat te worden. Wiman gaat na zijn inleiding op 13 maart in gesprek met Erik Borgman.

Locatie: Christus Triumfatorkerk
Tijd: 19:30-21:30 uur

Toegang: € 10,- bij voorinschrijving t/m 11 maart, € 12,- aan de zaal
Lezing in het Engels

Wiman spreekt op 14 maart ’s avonds bij Klooster Zwolle www.kloosterzwolle.nl  en op 16 maart ’s middags bij Berne Abdij www.abdijvanberne.nl

woensdag
13 maart 2019
19:30 uur

Ik geef me hiervoor op:

Graag alle velden invoeren (invullen van veld 'opmerkingen' niet verplicht)


U kunt hieronder kiezen tussen direct betalen per bank of later (contant) betalen op de avond zelf

Kosten:
10

Totaal:
10

Om spam te voorkomen hoeft u alleen het vakje naast 'ik ben geen robot' aan te klikken. (In sommige gevallen stelt de Captcha u dan een vraag die u moet beantwoorden)


Mocht het inschrijven op deze manier niet lukken dan kunt u altijd gewoon een mailtje naar info@dezinnen.nl sturen met daarin: uw naam, telefoonnummer, de naam van de activiteit waarvoor u wilt reserveren en het aantal plaatsen dat u wilt reserveren.