ideal

'Onze adembenemende autonomie' - lezing Damiaan Denys


Volgens Damiaan Denys is er iets geks aan de hand in onze Westerse cultuur. Hoe kan het zijn dat in een van de meest welvarende landen vier op de tien mensen lijden aan een psychische stoornis? “We zijn gelukkiger, maar lijden meer dan ooit”. Die paradox houdt hem bezig.  In 2021 verscheen daarover het boek ‘Het tekort van het teveel’  en binnenkort komt het boek uit met de veelzeggende titel ‘Onze adembenemende autonomie’. Want hoe leefbaar is het verlangen naar zelfbeschikking dat de laatste decennia de basis vormt van beleid en denken over samenleven? Is er een verband tussen dat streven naar autonomie en het feit dat we statistisch gelukkiger zijn maar ondertussen meer lijden dan ooit…? Wordt het geen tijd om anders te gaan denken over autonomie, lijden en het niet-controleerbare? Maak het mee op 24 februari bij DEZINNEN. Moderator: Theo Hettema

Dautu: Donderdag 24 februari
Tijd:  14.00 – 16.00u
Locatie: Christus Triumfatorkerk  
Inschr. t/m 21/2 Toegang: € 10,-
 

donderdag
24 februari 2022
14:00 uur

Ik geef me hiervoor op:

Graag alle velden invoeren (invullen van veld 'opmerkingen' niet verplicht)


U kunt hieronder kiezen tussen direct betalen per bank of later (contant) betalen op de avond zelf

Kosten:
10

Totaal:
10

Om spam te voorkomen hoeft u alleen het vakje naast 'ik ben geen robot' aan te klikken. (In sommige gevallen stelt de Captcha u dan een vraag die u moet beantwoorden)


Mocht het inschrijven op deze manier niet lukken dan kunt u altijd gewoon een mailtje naar [email protected] sturen met daarin: uw naam, telefoonnummer, de naam van de activiteit waarvoor u wilt reserveren en het aantal plaatsen dat u wilt reserveren.