ideal

Oude Nieuwe Liefde: Byung Chul Han - Floris Schleicher

Byung-Chul Han (1959) is een spraakmakende Duits-Koreaanse filosoof. De Spaanse krant El Pais noemde hem ‘De nieuwe ster van de Duitse filosofie.´ Dat is niet gek, want Han weet op originele wijze de negatieve kanten van huidige samenleving bloot te leggen en te bekritiseren. Hierbij benadrukt hij vooral dat de toegenomen druk om te presteren wezenlijke zaken als zingeving, inzicht en ontspanning op het spel zet. Bij zijn zoektocht naar alternatieven grijpt Han onder andere terug op gedachten over liefde (Eros) uit de klassieke filosofie. Tijdens deze lezing door Floris Schleicher wordt ingegaan op enkele hoofdgedachten van deze intrigerende denker, waarbij de nadruk met name zal liggen op Han’s pleidooi voor een nieuwe (of toch juist oude?) vorm van liefde. Na de lezing  gaan we met elkaar het gesprek aan over de filosofie van Han.

Floris Schleicher is filosoof en docent. Hij schreef onder meer mee aan het boek Filosoferen over God (2016) en publiceert op joop.nl. Onlangs werd hij door NRC geïnterviewd over Byung-Chul Han.

zaterdag
02 april 2022
10:30 uur

Ik geef me hiervoor op:

Graag alle velden invoeren (invullen van veld 'opmerkingen' niet verplicht)


U kunt hieronder kiezen tussen direct betalen per bank of later (contant) betalen op de avond zelf

Kosten:
7

Totaal:
7

Om spam te voorkomen hoeft u alleen het vakje naast 'ik ben geen robot' aan te klikken. (In sommige gevallen stelt de Captcha u dan een vraag die u moet beantwoorden)


Mocht het inschrijven op deze manier niet lukken dan kunt u altijd gewoon een mailtje naar [email protected] sturen met daarin: uw naam, telefoonnummer, de naam van de activiteit waarvoor u wilt reserveren en het aantal plaatsen dat u wilt reserveren.