Europe and the Public Role of Church and Belief - Lectures Kirill Hovorun and András Máté-Tóth

Onlangs betoogde filosoof en historicus Frank Ankersmit, dat onze Europese cultuur en filosofische erfenis versleten is. Alles wat goed was hebben we opgebruikt en we blijven achter zonder een overtuigende visie op de toekomst. Nu ons weinig rest om ons veilig door de 21e eeuw te leiden, moet Europa zichzelf op de een of andere manier opnieuw uitvinden.
N.a.v. Ankersmits verontrustende relaas vragen we ons in een reeks lezingen af: zijn er nog hernieuwbare bronnen die Europa een solide cultureel en intellectueel kader kunnen verschaffen? Wat kunnen we in dezen nog verwachten van het christendom na de schijnbare dood van God en het einde van de ideologieën? Prominente theologen Kirill Hovorun en András Máté-Tóth menen dat de christelijke kerken wel degelijk kunnen bijdragen tot het toekomstige Europa.
Professor Kirill Hovorun, Oekraïens orthodox, is priester en theoloog en werkt aan Loyola Marymount University, Los Angeles. Professor András Máté-Tóth, rooms-katholiek, is godsdienstsocioog, theoloog en mediadeskundige en werkzaam aan de Universiteit van Szeged, Hongarije. Moderator; Heleen Zorgdrager.

Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP, Utrecht
Tijd: 19:30-22:00 uur
Toegang: € 8,-
Lezing in het Engels
Organisatie: Communicantes ism DEZINNEN

 

maandag
21 januari 2019
19:30 uur

aanmelden

<< overzicht