Vieringen

'GELOVEN OP MAANDAG'

Bij DEZINNEN horen vieren en leven bij elkaar. We vieren het leven en leven wat we vieren. De maandag is de vaste community-avond van DEZINNEN waarbij we elkaar geregeld kunnen ontmoeten, samen vieren en kunnen bijpraten en eventueel daarna ook nog een andere activiteiten bij DEZINNEN kunnen meepikken.
 

 Avondgebed bij DEZINNEN

Wekelijks op de maandag  van 18.15 - 18.45u  in het kapelgedeelte van de Christus triumfatorkerk (boven). Een korte meditatieve viering rond een bijbeltekst door verschillende voorgangers. Aansluitend is er koffie/thee voor wie wil waarna ieder weer zijn/haar weg gaat. Iedereen is welkom.

 

 

     
Andere vieringsmomenten bij DEZINNEN

                        
KERST B
foto_1293306181IJ DEZINNEN  

Sinds 2016 houden we vlak voor Kerst aan het begin van onze Kerstbijeenkomst met vrijwilligers, aandeelnemers en alle andere betrokkenen en geïnteresseerden een seizoensafsluiting, soms met een mediatieve vieringDeze is voor iedereen toegankelijk. 

 

 

 

 

 

GOEDE VRIJDAthe-inevitability-of-time---Pieta1000G BIJ DEZINNEN meditatieve viering 

In het lijden en de dood van Jezus van Nazareth herkennen we de kern van onze eigen levens en vieren we onze verbondenheid met het Geheim dat onze levens draagt. Locatie: Christus Triumfatorkerk PAASWAKE  BIJ DEZINNEN - wake 05.30 - 06.30u 

Tussen Goede Vrijdag en Pasenkeert wat een nederlaag lijkt tot een overwinning van de zachte krachten van het leven. We vieren de Opstanding van Christus met het Exultet, verhalen ten leven en wachten op het licht. Na afloop een eenvoudig ontbijt voor wie wil. Locatie: Christus Triumfatorkerk (Juliana van Stolberglaan 154)

 


 

 

ALLLERZIELEN BIJ DEZINNEN  - meditatieve viering 

We gedenken onze dierbare overledenen. Samen met hen plaatsen we onszelf in Gods ruimte en vieren we onze verbondenheid met hen en de kwetsbaarheid van onze levens. Locatie: Christus Triumfatorkerk (Juliana van Stolberglaan 154)

 


 

Geloofsverdieping
 

Groep Z - een nieuwe loot aan de stam van DEZINNEN

Medio  2020 gingen 8 mensen met ieder een eigen verhaal, elk hun eigen leven en achtergrond op zoek naar een eigentijdse manier van contenplatief leven in de stad. Vanuit je eigen verlangen naar geloofsverdieping, rust en gezamenlijkheid met anderen gaandeweg ontdekken hoe je midden in de dynamiek en hectiek van de stad daaraan inhoud en vorm kunt geven.

Een eigen vervolg zoeken op op de eeuwenlange kloostertradities in Europa, 
midden in de stad als mensen van de 21e eeuw

Creatief, betrokken, niet uit op 24/7 samen-leven, wel op het eigentijds inhoud geven aan het samen 'navolgen van Jezus'
Als mensen van deze tijd die met beide benen gelovig in de wereld staan omdat ze dit voor zichzelf als waardevol ervaren.

Zoals de religieuzen die in de geschiedenis telkens weer vormen voor gedeeld contemplatief leven vonden
die pasten in die eigen tijd.

Meer weten? mail: theowierema@dezinnen.nl