Over DEZINNEN

DEZINNEN stelt vragen bij te gemakkelijke moderne vanzelfsprekendheden en heilige huisjes, jezus2
daagt uit om  voorbij de waan van de dag te kijken, traditie en vernieuwingsdrang daarbij op waarde te schatten en ondersteunt initiatieven die willen verbinden. 

DEZINNEN brengt het beste uit de christelijke traditie ter sprake, ter inspiratie en als bijdrage aan een goede dialoog die gaat over hoe mensen leven én sterven op dit bescheiden plekje in een vitaal en tegelijk duister universum.  We geloven in de zinnen die ons leiden, het leven, de goede wil van zo veel verschillende mensen.  We geloven in navolging van die ene unieke mens van god, Jezus van Nazareth. enjoy-the-silence-geniet-van-de-stilte1

DEZINNEN is er voor gelovigen, twijfelaars, agnosten, atheïsten.  Een katholiek netwerk dat zelfbewust omgaat met haar traditie, partner is in dialoog en gastvrij wil zijn voor alle mensen van goede wil. 

Bestuur: ir. D.L. Renkema, voorzitter; drs H.A.J. Kruijssen, penningmeester en drs. T.A.J.M. Wierema, waarnemens secretaris en uitvoerend directeur.  DEZINNEN wordt gedragen door vrijwilligers, vrienden en aandeelnemers. Met elkaar maken we het programma en het netwerk mogelijk.

Het secretariaat  DEZINNEN is gehuisvest in de Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154 te     def
Den Haag. Wij werken op diverse onderdelen samen en een deel van ons programma vindt in de 
CTK plaats. Meer over de CTK lezen? Bezoek hun website (zie onder Links).

Voor meer informatie over DEZINNEN klik hieronder op 'Meer over Stichting DEZINNEN'

Meer over Stichting DEZINNEN

 

 

 

 

EEN TRADITIE VAN INSPIRATIE & DIALOOG

WAT ER VOORAF GING AAN DEZINNEN

DEZINNEN is een initiatief vanuit het r.k. spiritueel centrum De Boskant. Dit centrum werd op 4 oktober 2002 geopend en moest op 19 december 2014 de deuren sluiten.

gvdw19122014-38701definitieflogodeboskant

 

 

 

 

 

 

 

In het centrum aan de Fluwelen Burgwal 45, gevestigd in het kleine kerkje van de H. Antonius van Padua, werden 12,5 jaar lezingen, debatten, concerten, exposities en vieringen georganiseerd. Daarnaast had de Boskant een eigen boekhandel, twee koren en was de kerk al die 12,5 jaar gemiddeld 5 à  6 dagen in de week geopend. Om de Boskant ontstond gaandeweg een netwerk van heel verschillende mensen, gelovig, zoekend, twijfelend, niet gelovig, voor wie de Boskant een dierbare gastvrije eigen plek werd.

006Erin-Gruwelljesse-jackson

 

 

 

 

 

 

 

 

DEZINNEN gaat verder waar de Boskant is gestopt, met activiteiten en als netwerk van mensen voor wie de missie van DEZINNEN evenals die van de Boskant het waard is om te ondersteunen en - ieder op eigen manier - te helpen realiseren.

EEN TRADITIE VAN INSPIRATIE & DIALOOG

Voor een impressie van meer dan 15 jaar platform voor inspiratie & dialoog klik hier